top of page

"Aarde, lucht, vuur en water, een magisch samenspel tussen de elementen en eigen gevoelservaring."

Workshop klankkruik maken

Weekend workshop klankkruik (udu) maken. De klankkruik is een traditioneel handgevormde ritme instrument van klei. Het vormen van potten en (klank)kruiken is een oeroude arbeid die van generatie op generatie overgeleverd is, overal ter wereld, tot op de dag van vandaag.


Gedurende 3 dagen werk je op een zelfde primitieve wijze. Vanuit een plat rond vlak laat je ring na ring een holle ronde lege ruimte ontstaan.
 

Door in contact te komen met de oerelementen aarde en vuur, lucht en water ontstaat er een magisch samenspel tussen deze elementen en de eigen gevoelens en ervaring.

Vanuit die inspiratie en ontstane basisvorm bouw je in stilte aan je eigen individuele klankkruik. Op eenvoudige wijze kan je een eigen krachtsymbool op de kruik aanbrengen. Je doorloopt een proces van vormgeven en polijsten.


Elke klankkruik is uniek en heeft haar eigen klankkleur. Daardoor is het maken van een kruik een geboorte van je eigen klank en ritme van dat moment.
 

Het ceremoniële karakter van de workshop komt tot uiting in het bespelen van de reeds aanwezige kruiken, aandacht voor de ademhaling, bewegingsoefeningen, inspirerende teksten en zang.


Aan het einde van de drie dagen neem je afscheid van wat je gemaakt hebt rond het vuur.
 

De kruiken drogen tijdens de zomermaanden. Vervolgens wordt het werk toevertrouwd aan de pottenbakkersoven. Wanneer de instrumenten zijn gebakken komen we aan het begin van de herfst bij elkaar om de kruiken ceremonieel in gebruik te nemen.
 

Deze 3 daagse workshop staat voor één ieder open die het contact met de aarde ten diepste wil ervaren – en is zeker niet prestatiegericht. Er is geen klei-ervaring nodig.

Meebrengen: schort of werkkleding, klein mesje en wat oude lappen om de klei af te kunnen dekken.
Wie: o.l.v. Til Hermans
Kosten: intern  € 335,- incl. materiaal, maaltijden en kamer,  

               extern € 195,- incl. materiaal en lunch, koffie en thee
Wanneer: zie agenda
Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

Koperen klankschalen healing

Koperenschalen, udu's en andere instrumenten. Samen spelen en luisteren - ontspanning en inspanning.
 

Wie: o.l.v. Til Hermans
Kosten: € 15.-
Wanneer: zie agenda
Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of
072-56 110 53

bottom of page