top of page

"Retraitehuis De Blauwe Décade, verstillen in de stad.

Een plek waar je uitgenodigd wordt in de rust en stilte

bij je zelf te komen. Je bent welkom."

Verblijven in het Retraitehuis

momenteel niet mogelijk

Zoek je een plek waar je een paar dagen tot rust kan komen, afstand kan nemen van het alledaagse, een plek om in stilte te verblijven of een plek waar er alle tijd is voor jou? En kun je jezelf dragen? Je bent van harte welkom bij het Retraitehuis De Blauwe Décade. 

 

Til Hermans is aanwezig als gastvrouw tijdens je verblijf. Til wordt ervaren als een warm persoon, biedt graag een luisterend oor, is zorgzaam en heeft een gezonde dosis humor. Een vrouw die met beide voeten in het leven staat. Met jouw vragen kan je bij haar terecht. Samen zullen jullie bij aankomst bespreken wat jouw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn die Til je kan bieden tijdens je verblijf.

De Blauwe Décade heeft op de bovenste verdieping twee slaapkamers met ieder 2 losse bedden. In de slaapkamers is een bureau met stoel en een kledingkast. De kamers zijn goed verzorgd en hebben een rustige en lichte uitstraling. De kamers hebben ieder een eigen wastafel met koud /

warm water. Op de 1e verdieping is een gedeelde badkamer/bad/douche en toilet. Op deze verdieping is voor de gasten ook een gezamenlijke woonkamer. Op de benedenverdieping is een fijne woonkeuken en Cursus- / meditatie-ruimte die aan de achterkant uitzicht heeft op een vriendelijke tuin.

 

De kosten voor verblijf op een eigen kamer zijn €50- per nacht. Een gedeelde kamer kost € 25,-  per persoon dit is op basis van zelfverzorging. Tevens kun je kosteloos deelnemen aan het getijdengebeden, meditaties begeleid door Til.

Indien gewenst is er de mogelijkheid gebruik te maken van een monastiek ontbijt á € 5.- en/of lunch à € 7,50,- per maaltijd (zelf klaar te maken; maaltijd ingrediënten worden klaargezet in de pantry). Verder verzorgt de gastvrouw een aantal keer per week een avondmaaltijd à € 13,50 en is er periodiek 'Aandachtig koken & eten met de seizoenen' à

€ 19,50. Vraag naar de mogelijkheden bij de aanvraag voor verblijf.


Gasten kunnen deelnemen aan de activiteiten van De Blauwe Décade. De kosten worden weergegeven bij de betreffende activiteit.
 

Voor beschikbaarheid en reserveren kun je een mail sturen naar Til via stichtingdeblauwedecade@gmail.com

Dagindeling:

07:30  Meditatie/ getijdengebed

08:00 Ontbijt

12:30  Meditatie/ getijdengebed

13:00  Lunch

17:30 Meditatie/ getijdengebed

18:00 Avondmaaltijd.
 

Reacties van gasten

Lieve Til 

Bedankt voor je gastvrijheid. Jouw veilige herberg/ schuilplaats in woelige tijden. De bijzondere momenten zoals de Kerstviering.  Vanuit het donker mogen groeien naar het licht met behulp van jouw steun, Samen in stilte eten, zingen, mediteren.  Het heeft mij veel gebracht, Hier te mogen zijn. Ik neem het mee op mijn verdere reis. . Veel liefs

 

Bregje

Retraite gast

"Stilte is de taal van God, al het andere is een povere vertaling  Rumi

 

Lieve Til 

Dank voor je begeleiding. Dank voor je lamp van Licht om mij een nieuwe weg te aten zien. De eerste stapjes heb ik gezet en ga verder lopen in het schijnsel van jou licht.

 

Warme groet

 

 

 

Cijnthia

Mindfuness cursist

Lieve vrouw, dag Til 

Hartegroet  en nogmaals dank voor de fijne bedding en stille uren,

 

Hentje

Retraite gast

Lieve Til,

Het was goed en fijn om hier te zijn. Het huis, de fijne kamers, de keuken, jouw aanwezigheid en de specifieke op mij afgestemde meditaties. Ik kon hier helemaal mijzelf zijn en tot rust komen in bad en in je mooie tuin.

Bedankt voor de fijne gesprekken, het leggen van kaarten, de meditaties, jouw mooie verhalen en de gezellige ontbijtmomenten en het heerlijke avondeten. Ik heb genoten van jou en je kookkunsten. Ik kom gauw weer hier. Liefs José.

José

Retraite gast

Lieve Til,

Ik ben blij en dankbaar dat ik dit lange weekend ben aangegaan. Dat komt door jouw goede zorgen, je begeleiding bij alle meditatie, het inzicht dat je hierdoor verschaft. Ik heb bewondering voor je aanpak, je energie en organisatietalent. Het heerlijke eten en de zorgvuldige aandacht en de prachtige opmaak er van.  De prachtige harmonische keuken en de rustgevende tuin. Dat alles bij elkaar maakt het heel goed om hier te zijn. Het hele huis straalt harmonie uit met overal eenvoudige prachtige boeketjes. Aan alles is zorg besteed! Rust en vrede heel erg bedankt Liefs Anke

Anke

Mindful retraitegast

Til, heel erg bedankt voor de mooie vieringen en alle zorg.

Het heeft mij goed gedaan. Heel veel succes met alles.

ik hoop dat je nog lang met vieringen door kunt gaan.

Jeroen

Retraite gast (in stille week en Pasen)

Dit Huis,

Een groene oase van ruimte en verstilling. Een verwelkoming en verzorging, al was ik de koningin  van Nederland. (glimlacht)

Mijn verblijf:

Hartverwarmend, inspirerend, liefdevol en zacht.

De gesprekken,

Diepgaand, ontroerend, en vol warmte.

De gastvrouw,

Een stille doch krachtige aanwezigheid, een levende engel hier op aarde.

Twee ziel die elkaar even mochten ontmoeten om samen een stukje op pad te gaan, wetend en voelend dat we allen de Goddelijke Vonk in ons dragen en overal  en altijd in wezen met elkaar verbonden blijven.

Dank lieve Til voor deze mooie momenten.

Magda

Retraite gast

Heb hier een verwarmend verblijf mogen meemaken. Heerlijk eten. Er is veel zorg en aandacht besteed aan deze uitrustplek. Met oog voor details. Dat voelde ik aan alles, waardoor ik goed kon ontspannen.

Til is een toegewijde en ontvankelijke begeleider, een echte gastvrouw

Mirjam

Retraite gast

En dan kom je op een punt waarop je het even niet meer weet. Je alles even kwijt bent, ontglipt of weggegeven, vergeten en  ontnomen. En dan is er een vriendin die je de weg naar Retraitehuis de Blauwe Decade wijst.

Waar Til de warmte en de troost van thuis biedt.

Waar de stilte op het kruispunt je anker wordt.

Waar de liefde de weg mag terugvinden.

Ingeborg

Retraite gast

 Zeer helend was het verblijf hier, Til is een lieve, warme vrouw die je vertrouwen geeft en schenkt.

Alles mag hier zijn en gebeuren.

Sybren

Retraite gast

Een fijn verblijf, sober, liefdevol,  terug naar de kern, bedankt. 

Jolanda

Retaite gast

Please reload

bottom of page