"Dit mens-zijn is als een herberg.

Elke ochtend een nieuwe gast."

Rumi

Aanvullende activiteiten

momenteel niet mogelijk

STILTE CONCERT - KRISTALLEN KLANKSCHALEN

Liggend op een yogamat, gehuld in een warme doek,   ervaar je ah.w. een klankenbad, waarin  je mogelijk meegevoerd wordt naar je diepste bestaansgrond en sferen die je ooit gekend hebt.

Je ontmoet een stilte gebied waarin het mogelijk is je verbonden te voelen met het AL.....hetgeen een ongekende staat van welzijn en ontspanning te weeg brengt. Tevens wordt het totale lichaam uitgenodigd weer in de oorspronkelijk frequenties te trillen,  waardoor vermindering van klachten van welke aard dan ook, kunnen plaatsvinden bij meermalige aanwezigheid.

De klanken van de pure edelstenen klankschalen versterken het goddelijk licht wat in ieder mens aanwezig is. Wij leven in de tijd waarin dat mogelijk is en heel erg gewenst wordt. ALLEEN wij samen kunnen de verandering bewerkstelligen, die moeder aarde en de mensheid nodig heeft om te kunnen blijven voort bestaan. 

Data;  25 maart 2018 en 27 mei 2018

Docent: Anna Heddes

Kristallen klankschalen zijn op mijn pad gekomen nadat ik een reis naar Tibet en Nepal heb gemaakt. Zij hebben mij nooit meer losgelaten! Ik ben betoverd door de klanken en de werking van de alchemische klankschalen. Zij hebben mijn leven verrijkt en heel erg veranderd. Ik ben heel dankbaar dat ik ze mag bespelen en de klanken mag verspreiden ten behoeve van ieders welzijn.

Voor meer informatie of aanmelden: Anna Heddes 072-52 093 46 / of op nr. 072-5611053

ZIE:  https://youtu.be/M5nyQ81wJLs

€ 25,- per concert

MEDITATIEF CONCERT in 432 Hz met natuurbeelden

Een uniek concert waarbij hartverbinding, innerlijke ervaring en verstilling centraal staan.  Vioolimprovisaties bij Keltische en licht klassieke achtergrondmuziek zijn afgestemd op de hart frequentie 432 Hz en mede daardoor kun je de muziek dieper dan gebruikelijk ervaren.

De harmonieuze muziek  wordt aangevuld met prachtige natuurbeelden , geuren en kleuren, zodat een meditatieve, rustgevende sfeer ontstaat.

Na de pauze volgt er een geleiden meditatie om nog bewuster in contact met je zelf  en de natuur te komen, Dat kun je, als je dat wilt, liggend op een yoga mat ervaren. Intuïtief vioolspel, klankinstrumenten, zang en ontspannen natuurgeluiden zijn de ingrediënten van deze meditatie.

Een mooie gelegenheid om de helende werking van muziek een natuur te ervaren.

 

Het concert vind plaats in de prachtige sfeervolle locatie van retraitehuis De Blauwe Decade,

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het verstandig je tijdig te reserveren.

Je kunt je eigen kussen en een extra deken meenemen als je dat wilt

Violiste Martine Nijenhuis

Voor meer informatie en aanmelding:

mnijenhuis@tele2.nl of 06-11629403

€ 22.-

TAIZÉ VIERING

Taizé (spreek uit als Tèzé) is een klein dorpje In de Bourgogne in Frankrijk en een internationale, oecumenische gemeenschap gesticht door broeder Roger in 1940. De gemeenschap van Taizé telt meer dan honderd broeders, katholiek, orthodox, anglicaans en van verschillende protestantse afkomst, uit meer dan vijfentwintig landen.
Het plaatsje is al tientallen jaren een wereldberoemde pleisterplaats van oecumenisch ingestelde, vooral jonge christenen. Zij komen in steeds grotere aantallen naar Taizé en uit alle delen van de wereld. Er wordt deelgenomen aan de vieringen en aan het dagritme van de broedergemeenschap. In de loop van de dag wordt in gespreksgroepen met jongeren onder elkaar o.a. gesproken over hun leven, hun land, de cultuur, rijkdom en armoede, het geloof, hun school en werk enz. Voor veel jongeren is Taizé een hele bijzondere ervaring!

Een belangrijk kenmerkend onderdeel van Taizé zijn de drie vieringen die elke dag plaats vinden. Hierin worden voornamelijk eenvoudige vespers gezongen: melodieën op meditatieve teksten. De nadruk ligt op bezinning.

In deze viering in de Blauwe Decade willen we wat vertellen over onze ervaringen in Taizé (wij zijn daar in 2017 geweest en in 1990, 1991, 1992) en samen met jullie zingen, bidden en de sfeer van Taizé proberen over te brengen.

Iedereen is welkom!

Voor meer informatie en aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

vrijwillige bijdrage

SPRITUALITEIT BIJ NATIVES NEW MEXICO

De avond gaat over de levenswijze en spiritualiteit van de natives in New Mexico. De avond is geïnspireerd door de reis die Anneke zelf maakte. Anneke legt hierbij de religieuze beleving en spiritualiteit zoals zij deze heeft meegemaakt bij onder andere Navaho’s en Lakota’s naast die van ons westerse christelijk geloof. Een avond waarin ideeën en ervaringen gedeeld worden.

Docent: Anneke Zuidema

Voor meer informatie en aanmelden: anneke@maatzuidema.nl of 0251-752 114

www.praktijkannekezuidema.nl

€ 10,- per avond

YOGA - KUNDALINI

Kundalini yoga is krachtig en werkt meteen. Een ontwikkelingsweg die je helpt je bewustzijn te verruimen. Je bent welkom om het zelf te komen ervaren in een proefles. Een les bestaat uit: mantra, ademhalingsoefening, yogakriya (=oefeningserie), ontspanning, meditatie, en afsluiting met mantra. Yogaervaring is niet vereist. Tijdens de lessen wisselen we de kriyas af, en als je wilt kun je een bepaalde kriya thuis gaan beoefenen.

 

Docent: Bien Remmelink
Voor informatie of aanmelden: bienremmelink@tele2.nl of 06-3006 2153

€ 5,- (proefles) € 10,- (losse les) € 85,- (10 rittenkaart)

YOGA - HATHA/RAJA

Bij het leren uitvoeren van klassieke yoga-houdingen verken je  de mogelijkheden en beperkingen van je lichaam. Daarvoor is het nodig om je lichaam, en de onderdelen ervan,  te ervaren. Je lichaam is die kennismaking waard. Het is je huis en dient je alle dagen. Tijdens de les ben je zo op een aandachtige, rustige manier vanuit contact met je lichaam bezig. Zo voer je houdingen uit op een manier die bij je past. Daarbij is de ademhaling, je energiegever, van groot belang. Er zijn oefeningen die rustig worden uitgevoerd, andere sneller. Tussendoor ontspannen we om de oefening te verwerken. Aan het eind is er een langere aandachtsoefening.

Docent: Frits Mooijaart 

Voor informatie of aanmelden: Frits Mooijaart 072-5646780

€ 10,- per les

YOGA - KUNDALINI SADHANA

Yoga voor vroege vogels!
Sadhana is een ochtend discipline om de veranderingen en uitdagingen van alle dag aan te kunnen. Het wordt beoefend op een magisch tijdstip voor zonsopgang. De hoek van de zon ten opzichten van de aarde is dan erg geschikt en extra krachtig voor meditatie. Verder is er in deze uren meer levensenergie en is het lichaam beter in staat om zich te reinigen. Door het besteden van 1/10e van je dag aan je hoger bewustzijn, zal je de rest van de dag terugkerende energie ontvangen.
De sadhana begint met de Japji een mantra, die helpt om je te verbinden met je ziel. Gevolgd door een yoga set, ontspanning en het zingen van krachtige mantra´s.
Het zingen van mantra´s werkt meditatief en maakt nieuwe verbindingen in je hoofd waardoor(vervelende) gewoontes en patronen kunnen worden doorbroken.

Voor informatie of aanmelden: 

Cynthia: info@true-nature.nu of Petra: info@yogameditatiealkmaar.nl

Vrijwillige bijdrage

ESSEENSE HELING Intro.......

In deze workshop maken we kennis met het bewustzijn en de leefwijze van de Essenen. De Essenen hebben in lang vervlogen tijden geleefd, verspreid over de Aarde. Zij leefden in respect voor elkaar, in liefde en in eenvoud. Zij hadden een sterke binding met het Licht, van waaruit zij zich gezonden wisten. Zij waren gericht op herstel van de Eenheid. Een herstellen van de verbondenheid van heel de schepping: alle schepselen met elkaar en met de Bron. Zij heelden vanuit de scheppende kracht van het Woord en met Lichtkracht.

Het Belgische medium Mona Lisa M. heeft boodschappen doorgekregen over het gedachtegoed van de Essenen met handreikingen voor onze tijd. Zo hebben we heel bruikbare handvatten om te werken aan het herstel van de Aarde, herstel van de Schoonheid, de Verbondenheid, de Eenheid. Heling dus, heel eenvoudig door Woordkracht en Lichtkracht.

Deze informatie ga ik voor het merendeel doorgeven aan de hand van geleide meditaties. Daarnaast zullen we enkele werkvormen inoefenen: de Vleugels van Licht, de Zuil van Licht, de Esseense Handoplegging. Aan het einde van de middag vormen we met elkaar een Burcht van Licht, van waaruit we Helingwerk kunnen doen.  Wie geboeid geraakt is kan de twee aanvullende workshops volgen

Docent: Anneke Zuidema

Voor meer informatie en aanmelding:

anneke@maatzuidema.nl of 0251-75 2114

www.praktijkannekezuidema.nl

€ 30,- per workshop

EGYPTISCHE MYSTIEK. RA EN PTAH

Egyptische Mystiek, RA en PTAH

Onder dit thema zouden meerdere workshops gegeven kunnen worden, over verschillende Egyptische godenparen. Zo heb je de goden RA en PTAH, maar ook AMON en AMAUNET, of ISIS en OSIRIS, en MUT en NUT.

De workshop in mei behandelt de goden RA en PTAH. Beide goden staan voor de scheppende krachten van bezielen en ademen.

Als we de term mystiek gebruiken gaat het altijd om de innerlijke beleving. Met behulp van meditaties gaan we contact maken met de energie van deze goden. Zo maken we kennis met de oneindig sterke kosmische oerkrachten die in elke mens zitten: vuur (RA) en lucht (PTAH). Want hoe werken onze innerlijke vuurhaarden? En hoe creëren wij ons leven? Hoe worden we een goed instrument in dienst van de Creator?

Bij gebleken belangstelling kunnen we in volgende workshops aandacht besteden aan andere Egyptische godenparen, hun mythische betekenis. We zullen ook weer via meditaties in innerlijke verdieping gaan.

 

 

Docent: Anneke Zuidema

Voor meer informatie en aanmelding:

anneke@maatzuidema.nl of 0251-75 2114

www.praktijkannekezuidema.nl

€ 30,- per workshop

Please reload