top of page

"Dat er vrede mag zijn in ons hart,

rust in onze geest en stilte in het diepste van ons wezen ”

- Ton de Nooy -

Til Hermans

Til over De Blauwe Décade - 'Met de Blauwe Décade wil ik een mens zoals jij ruimte geven om op adem te komen, te verstillen, al is het maar heel even, verstillen in het lawaai van prestaties en spanningen van alledag. Het kleinschalige retraitehuis De Blauwe Décade is een plaats voor verstillen waardoor aandacht vrij kan komen voor zowel lichamelijk welzijn als spirituele ontwikkeling. Het is een plek waar je kunt schuilen en opladen. Je kunt er ondersteuning, inspiratie en gereedschappen vinden om je leven vorm te geven op een manier die past bij jouw eigenheid en levensdoel, in het grotere geheel van de schepping.'

Over Til - Aandacht voor het alledaagse is het uitgangspunt dat Til hanteert om meer in contact te komen met zichzelf en het leven. Alles wat de Blauwe Décade aanbiedt, is gestoeld op dat principe. Van het zorgen voor en eten van de biologische groentetuin tot de activiteiten die worden aangeboden: met aandacht voor het alledaagse wordt de verwondering aangeraakt.

Deze manier van leven heeft Til geleerd hoe zij kan worden gedragen door het leven, dat ze altijd heeft mogen doen in haar leven waar ze in gelooft en dat ze hierin wordt gesteund. Belangrijk onderdeel hierbij is het loslaten om daarmee ruimte te creëren het leven door zich heen te laten stromen en mee te kunnen bewegen met het leven. Deze ruimte creëert zij graag voor anderen. Het gaat hierbij over steeds meer bewust worden van onbewust leven. De handvatten en oefeningen die Til hierbij gebruikt om deze ruimte voor anderen te bieden zijn onder andere te vinden in haar trainingen Mindfulness, ikoonschilderen, en aandachtig koken: allemaal manieren om dit bewust worden te vergroten en die levensstroom te vinden die er voor ons allemaal is. Daarbij mag je ontdekken en kiezen wat bij jou past. Je bent van harte welkom.

 

Een uitgebreide CV van Til Hermans: zie Linkedin 

Reacties van gasten

Het was een verrijkende en leerzame weg om deze training bij jouw te volgen! Het voelde warm en veilig om hier te mogen zijn. Ik zal er nog veel aan denken, vooral de stiltedag.

Tineke

deelnemer Mindfulness training

Lieve Til, Stilte dagen april 2013. Stilte.... mooie omgeving... mediteren.... moge ik... yoga..... gezond eten....stilte..... wandelen...... vinden..... de zee.... terug vinden van mijn gevoel.... mijn hart...... wat een geluk ! Mooier dan met een engelen kaart met een groot hart kan ik het niet aangeven...

Lia

deelnemer Voorjaarsretraite

Lieve Til, Hartelijk dank voor de prachtige week die jij zo liefdevol en zorgvuldig heb geleid . Ik vond het een hele fijne groep en de rust die het mij heeft gegeven draag ik met mij mee en ook de mooie herinnering zit in mijn hart. Verstilling, rust en stilte, ik gun mezelf stilte, de binnen wereld wordt rustig, de binnen en buitenwereld een prachtig decor, waarin ik mag ervaren en rondkijken, alles is één. Liefs Jonna, en...... dat de zon mag blijven schijnen, tot gauw...

Jona

deelnemer Voorjaarsretraite

Op de vraag: wat vind je het meest verrijkende aan de mindfulness training? Dat het na verloop van tijd haar vruchten af gaat werpen. Het gaat wortelen. In het begin dacht ik dat het gepieker nooit stopt en gaande weg gebeurt het toch. Het inzicht dat ik kreeg is een verrijking. Daar kan ik mee verder.

Piet

deelnemer Mindfulness training

Blijf vooral zo koken. Het is een smaaksensatie!!!!!!!

Jet

deelnemer Mindfulness training

 Til, bij jou heb ik mezelf grotendeels weer terug gevonden. Dank je wel! Ik ben er erg blij mee. Tot ziens.

Ton

deelnemer Mindfulness training

Dit kwam op de juiste tijd op mijn pad. Blij dat ik hier gekomen ben om te helen en heel te blijven. Dank voor je volle lessen, je passie, je fijne en goede liefde.

Carine

deelnemer Mindfulness training

Hallo Til, de Pinksterviering was prachtig. Van de mooie rituelen werd ik heel blij. Het gaf me het zelfde gevoel dat je als klein kind krijgt als je een mooi, lang en spannend verhaal wordt voorgelezen. Díe geborgenheid. Dank je wel dat je me dat hebt laten ervaren.

Karin

deelnemer Pingsterviering

Please reload

bottom of page