top of page

"Je kunt de golven niet tegen houden: leer surfen."

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness training

Een bewustzijnstraining die je helpt om onderscheid te maken in emoties, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen. Door meer bewustwording kun je vaker ook bewuster je reactie kiezen. Het gaat om trainen van aandacht. Je traint o.a. technieken om je aandacht te richten zodat je meer in het hier-en-nu, actief aanwezig kunt zijn. Je gaat meer open staan voor wat zich aandient en je leert om daar bewuster mee om te gaan. In de training  oefen je met stress om te gaan, waardoor de drukte in je hoofd minder wordt. Je leert luisteren naar de signalen van het lichaam, je leert emoties te herkennen en de gedachten gaan minder met je aan de loop. Je wordt daardoor meer de bestuurder van je eigen leven.

Tijdsbesteding: intake gesprek voor inschrijving, 8 wekelijkse sessies van twee en half uur. Een stilte dag en een herhaal oefendag, ieder zes uur. Gedurende de training wordt gevraagd om dagelijks thuis te oefenen.

 

Wie: training wordt gegeven door Til Hermans, Mindfulness trainer MBSR, (lid VMBN) & Docent Levensbeschouwing

Kosten: € 430,- / € 390,- naar inkomen* incl: werkboek, 4 cd’s, koffie & thee, maaltijd tijdens de stilte- en terugkomdagen.

Wanneer: 

Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53


* Dien factuur in bij de zorgverzekeringen. Steeds meer maatschappijen vergoeden de training geheel of gedeeltelijk die gevolgd wordt bij een erkende 1ste graads bevoegde

  trainer die aangesloten is bij de vakvereniging VMBN. Ook verschillende werkgevers vergoeden de training.

'Mindful opfrissen'

Na de intensieve mindfulness training van 8 sessies kun je “Mindful opfrissen” volgen. Het is een verstil- en terugkom. moment.Het onderhouden van je vaardigheid van piano spelen, geldt ook bij Mindfulness het belang om het geleerde te blijven oefenen. Deze momenten zijn een mooie gelegenheid om je zelf weer te voeden in de oefening van het Nu.

 

Wie: trainer is Til Hermans
Kosten: € 25,-
Wanneer: momenteel geen aanbod

Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

Retraite Mindful verstillen

Een weekend verstillen in de stad, 'gewoon' in de bewoonde wereld, en dichtbij het stadse leven. Met geluiden van het stadsleven, geluiden die de innerlijke stilte niet verstoren maar juist versterken. Een innerlijke stilte die je in je dagelijks leven kan blijven opzoeken en kan bestendigen. Een weekend om te verstillen, te leven in aandacht en in verbinding met jezelf en alles wat is. Kom thuis bij jezelf en ontmoet alles wat in je leeft. Verdiep en verfris je beoefening aandachtig leven. Tijdens de retraite gebruiken we stilte, bezinning, loopmeditatie, lichaamsbeweging, taak-meditatie en verzorg-meditatie als instrumenten voor meer bewustwording en persoonlijke verrijking. 

 

Wie: training wordt gegeven door Til Hermans, Mindfulness trainer MBSR, (lid VMBN) & Docent Levensbeschouwing

Kosten: € 210,-

Wanneer: De Blauwe Décade biedt verstiltrainingen aan van vrijdagmiddag 15:00 tot maandag-0f  dinsdag morgen 10:00.
Momenteel geen aanbod

Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

Aandachtig koken & eten met de seizoenen

Samen biologisch, vegetarisch koken en eten. Gezonde voeding begint bij biologisch telen en oogsten wat de aarde voortbrengt. We koken met producten van het seizoen veelal uit de eigen tuin. Aandacht voor spiritualiteit in de keuken en aan tafel. Gedichten en verhalen uit de wijsheidsliteratuur van Oost en West geven verdieping aan de maaltijden. Onze keuken is gespecialiseerd in diëten. Laat weten welke voeding je echt niet kunt verdragen.

 

Wie: o.l.v. Til Hermans
Kosten: € 19,50 per keer - drankjes € 1,50
Wanneer: Momenteel geen aanbod
Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

Za-zen meditatie

Een leraar vroeg: "wat wens je", de leerling antwoorden "Een geest van gemoedsrust". De Leraar: "zoek je geest en breng hem mij,

ik zal hem tot rust brengen". Na een lange pauze zei de leerling:

"ik kan mijn geest niet vinden" Waarop de leraar antwoorden:

"zie ik heb hem voor jou tot rust gebracht".

 

De kern van Zenmeditatie is het geconcentreerd zitten (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin) en concentratie op de ademhaling. We beginnen met een korte tekst die je kunt overdenken in de meditatie, vervolgens zitten, lopen, zitten, we sluiten weer af met een korte tekst. Het voordeel van het wekelijks meedoen in groepsverband is dat je elkaar inspireert en daardoor meer continuïteit kan brengen in je eigen meditatiepraktijk.Ervaar de energie van zazen zitten met elkaar. Interesse? Neem contact op voor een (kosteloos/vrijblijvend) intake gesprek.

 

Wie: o.l.v. Til Hermans
Kosten: € 50,- per 10 keer

Wanneer: vrijdagmorgen 9:00 - 9:45 uur om de viertiendagen
Informatie of aanmelden: stichtingdeblauwedecade@gmail.com of 072-56 110 53

bottom of page